Francisca frumoasa artista ce i-a pus „Lacat la inima” lui Pacha Man este as in bucatarie. Originara din Botosani, artista prepara niste bucate moldovenesti de te lingi pe degete. Tocanita de ciuperci este una dintre minunatii.
Bruneta ar avea sanse mari sa castige un show culinar si de curand le-a demonstrat admiratorilor de pe facebook cum se prepara o tocanita de ciperci.
„Reteta, trebuie sa recunosc nu este o reteta moldoveneasca ci o reteta pe care am luat-o de la restaurantul Cocosu Rosu, intr-o seara am mancat acolo si atat de mult mi-a placut ca am fost la bucatarul sef si l-am rugat sa ma invete sa o pregatesc. Zis si facut iar acum vreau sa o impartasesc si cu voi” a declarat Francisca
Tocanita de ciuperci
INGREDIENTE:
500 g ciuperci
2 ardei grasi
3 cepe
1 cutie cu rosii decojite
cimbru
1 legatura de patrunjel
ulei
2 linguri vin alb
sare
piper
2 ardei grasi
3 cepe
1 cutie cu rosii decojite
cimbru
1 legatura de patrunjel
ulei
2 linguri vin alb
sare
piper
PREPARARE:
Spalam ciupercile, le curatam, apoi le taiem felii subtiri. Ardeii si ceapa le tocam cat mai marunt. Calim ceapa in ulei pana incepe sa luceasca, moment in care adaugam ciupercile si ardeii. Asezonam cu sare, piper, cimbru si adaugam rosiile decojite si taiate cubulete. Punem 2 linguri de vin alb si apa cat este nevoie sa acoperim ciupercile. Lasam sa fiarba la foc moderat, punem o lingurita de faina in ploaie, sa nu faca cocoloase si lasam sa scada lichidul cat mai mult. La final, presaram verdeata tocata foarte fin si servim cu mamaliga calda sau orez fiert.